BSO kinderen Okidoki maken boek: ‘Do zoekt vrienden’ en programma open monumentendag 2023

BSO kinderen Okidoki maken boek: ‘Do zoekt vrienden’ en programma open monumentendag 2023

Eindelijk was het moment daar: de officiële lancering van het ’s-Gravenzandse prentenboek ‘Do zoekt vrienden’. Vanaf de zomer van 2022 hebben de BSO kinderen van diverse Okidoki-locaties in ’s-Gravenzande, onder leiding van kunstenares Masja Pakvis aan dit boek gewerkt. Het verhaal van DO speelt zich af in Zande met een kleine knipoog naar de geschiedenis van de Westlandse stad ’s-Gravenzande. Het is een kleurrijk boek geworden waarin hun honderden tekeningen zijn verwerkt. De kinderen zijn enorm trots op het eindresultaat! Het eerste exemplaar van het boek werd op 1 september  aan de kinderen overhandigd.

Dat een boek maken en uitgeven een langdurig proces kan zijn hebben de kinderen gemerkt. Om tot dit eindresultaat te komen werd op de BSO  groepen van ’s-Gravenzande in 2022 gestart met het vertellen van een kort verhaal.  De ene keer over het bos, het strand, de duinen en de zee. De andere keer over ridders, draken, kastelen, graven en gravinnen. We vroegen de kinderen: ‘hoe ziet dat er voor jou uit?’ en gaven hen de creatieve vrijheid om dit te visualiseren. Zo ontstonden er honderden tekeningen, groot en klein. De kinderen bedachten er vaak ook nog van alles bij waardoor er een verwonderend geheel ontstond. Alle tekeningen zijn verwerkt tot kleurrijke collages die het verhaal van Do vertellen.  

Het drukken van het boek was een avontuur op zich. Bijna was het boek niet gedrukt. Tijdens het proces raakte het origineel namelijk enige weken kwijt en leek het hele project te mislukken. Gelukkig vond een oplettende politieman in Leiden het origineel tussen de pallets in hun magazijn en bracht het pakket naar ’s-Gravenzande. Dit zorgde ervoor dat het boek gedrukt kon worden en nu klaar is om voor te lezen! Het boek ligt op alle groepen van Okidoki Kinderopvang. De kinderen die aan het project hebben meegewerkt ontvangen uiteraard ook een exemplaar. Het prentenboek is onderdeel van de kinderspeurtocht die in het kader van Monumentendag op zaterdag 9 september in ’s-Gravenzande word georganiseerd.

Programma open monumentendag 2023

“Als monumenten konden praten”

ZATERDAG 9 SEPTEMBER van 10 tot 16 uur

Op zaterdag 9 september, tijdens de Open Monumentendag 2023,  kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in ‘s-Gravenzande, via een kinderspeurtocht met podcast monumenten bezoeken, zelf bouwen, poffertjes eten en luisteren naar het verhaal “DO zoekt vrienden”. Bekijk hier het activiteitenprogramma:

Vanaf 10 uur kun je de speurtocht ophalen aan de Langestraat 223 (in de oude Etos).​

Andere berichten

Algemeen

Pedagogische avond voor medewerkers over avontuurlijk spelen!

Avontuurlijk spelen Twee jaar geleden heeft Okidoki ouders en medewerkers een webinar over dit thema aan mogen bieden wat ons inspiratie heeft geboden om dit ...
Lees meer →
Algemeen

Meet & Greet: Ontdek het werken bij Okidoki op 14 februari!

Wil jij meer weten over het werken bij Okidoki? We organiseren binnenkort weer een Meet & Greet!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Monique en Lindsay over het werken bij Okidoki als BSO team…

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Monique en Lindsay, BSO collega’s in ...
Lees meer →
Dagopvang

De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

Wethouder Anko Goudswaard opende met het Voorleesontbijt officieel de Nationale Voorleesdagen 2024 bij Okidoki.
Lees meer →