BSO kinderen Okidoki maken boek: ‘Do zoekt vrienden’ en programma open monumentendag 2023

BSO kinderen Okidoki maken boek: ‘Do zoekt vrienden’ en programma open monumentendag 2023

Eindelijk was het moment daar: de officiële lancering van het ’s-Gravenzandse prentenboek ‘Do zoekt vrienden’. Vanaf de zomer van 2022 hebben de BSO kinderen van diverse Okidoki-locaties in ’s-Gravenzande, onder leiding van kunstenares Masja Pakvis aan dit boek gewerkt. Het verhaal van DO speelt zich af in Zande met een kleine knipoog naar de geschiedenis van de Westlandse stad ’s-Gravenzande. Het is een kleurrijk boek geworden waarin hun honderden tekeningen zijn verwerkt. De kinderen zijn enorm trots op het eindresultaat! Het eerste exemplaar van het boek werd op 1 september  aan de kinderen overhandigd.

Dat een boek maken en uitgeven een langdurig proces kan zijn hebben de kinderen gemerkt. Om tot dit eindresultaat te komen werd op de BSO  groepen van ’s-Gravenzande in 2022 gestart met het vertellen van een kort verhaal.  De ene keer over het bos, het strand, de duinen en de zee. De andere keer over ridders, draken, kastelen, graven en gravinnen. We vroegen de kinderen: ‘hoe ziet dat er voor jou uit?’ en gaven hen de creatieve vrijheid om dit te visualiseren. Zo ontstonden er honderden tekeningen, groot en klein. De kinderen bedachten er vaak ook nog van alles bij waardoor er een verwonderend geheel ontstond. Alle tekeningen zijn verwerkt tot kleurrijke collages die het verhaal van Do vertellen.  

Het drukken van het boek was een avontuur op zich. Bijna was het boek niet gedrukt. Tijdens het proces raakte het origineel namelijk enige weken kwijt en leek het hele project te mislukken. Gelukkig vond een oplettende politieman in Leiden het origineel tussen de pallets in hun magazijn en bracht het pakket naar ’s-Gravenzande. Dit zorgde ervoor dat het boek gedrukt kon worden en nu klaar is om voor te lezen! Het boek ligt op alle groepen van Okidoki Kinderopvang. De kinderen die aan het project hebben meegewerkt ontvangen uiteraard ook een exemplaar. Het prentenboek is onderdeel van de kinderspeurtocht die in het kader van Monumentendag op zaterdag 9 september in ’s-Gravenzande word georganiseerd.

Programma open monumentendag 2023

“Als monumenten konden praten”

ZATERDAG 9 SEPTEMBER van 10 tot 16 uur

Op zaterdag 9 september, tijdens de Open Monumentendag 2023,  kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in ‘s-Gravenzande, via een kinderspeurtocht met podcast monumenten bezoeken, zelf bouwen, poffertjes eten en luisteren naar het verhaal “DO zoekt vrienden”. Bekijk hier het activiteitenprogramma:

Vanaf 10 uur kun je de speurtocht ophalen aan de Langestraat 223 (in de oude Etos).​

Andere berichten

Algemeen

Het verhaal van Karin over het werken op een babygroep!

Karin, werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep, vertelt over het verloop van een dag op een babygroep, waarom het stimuleren van de ontwikkeling op deze leeftijd zo belangrijk is wat haar werk zo veel voldoening geeft!

Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?

Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Saskia over het werken in de Flexpool!

Saskia, werkzaam als pedagogisch medewerker in de Flexpool, vertelt over de voordelen van het werken in de Flexpool, hoe dit in z’n werk gaat en waarom het werken op diverse locaties zo leuk is!

Lees meer →
Algemeen

Welkom André Feije!

Welkom bij Kinderopvang Okidoki, de grootste aanbieder van kinderopvang in Westland! Ontmoet hier Andre Feije, de nieuwe directeur-bestuurder.

Lees meer →