Dankjewel Margreet van der Poll!

Dankjewel Margreet van der Poll!

Bij Okidoki Kinderopvang stond het afscheid van directeur-bestuurder Margreet van der Poll een week lang centraal. Na 31 trouwe jaren gaat zij Okidoki verlaten en genieten van haar welverdiend pensioen.

Op dinsdag 23 mei was er in de Kiem een bijeenkomst voor samenwerkingspartners, zakenrelaties, familie en vrienden van Margreet. Tijdens een boeiende presentatie werden de aanwezigen meegenomen in de ontwikkeling van de kinderopvang, die Margreet vanaf de kinderschoenen tot op heden heeft meegemaakt. Vervolgens werd zij verrast met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Naast het feit dat Margreet in haar functie van directeur-bestuurder van Okidoki Kinderopvang oog had voor belangrijke aandachtspunten voor het kind, zoals: leesbevordering, gezonde voeding, creativiteit en sport, heeft zij vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid ook een actieve rol gehad bij o.a. Vluchtelingenwerk en Stichting Joods Westland. Een mini-documentaire zorgde voor een lach en een traan. Tenslotte kon men, onder het genot van een drankje, afscheid nemen van Margreet. Okidoki bedankt alle aanwezigen en in het bijzonder Yvette Vervoort (directeur Expertisecentrum Kinderopvang), de Kiem, De Formule, de gemeente Westland en Burgemeester Bouke Arends voor hun aanwezigheid en bijdrage.

Donderdag 25 mei stond compleet in het teken van de visie van Margreet waarbij ‘het kind centraal’ staat. Onder begeleiding van collega’s werd zij meegenomen in een ‘tour de Okidoki’ waarbij zij diverse locaties bezocht. Op deze locaties werd Margreet door de kinderen ondergedompeld in een activiteitencarrousel met o.a. dans, koken en creativiteit. De tour werd afgesloten met een muzikaal schouwspel en de onthulling van ‘Margreets inspiratieboom’, geplaatst als eerbetoon aan haar jarenlange inzet. Een grote wilg met een prachtige boomhoroscoop die aansluit op de eigenschappen van Margreet: gegrond en zeer flexibel, recht door zee en energiek, onderweg & overal thuis, kunstzinnig en intuïtief.

Margreet sloot haar week af met mooie en passende woorden:

‘‘Ontdek het talent dat je bent, al jaren de slogan van Okidoki. Er voor te zorgen dat elk kind alle kansen krijgt mee te kunnen en mogen doen. Je talent mogen en kunnen ontdekken betekent samenwerken en leren van elkaar met veel respect voor elkaars expertise. Ontdek het talent dat je bent geldt ook voor de 300 medewerkers. Zonder hun enorme inzet, betrokkenheid en enthousiasme maar vooral de liefde voor elk kind was Okidoki niet de warme en lerende organisatie die we nu zijn. Ik ben er dan ook zeer trots op dat alle medewerkers kunnen en mogen groeien. Van vrijwilliger tot leidinggevende.’’

Dankjewel Margreet, voor de jarenlange toewijding, energie, veranderingen en mooie initiatieven die je Okidoki gebracht hebt! We wensen je alle geluk, je gaat een prachtige tijd tegemoet!

Namens alle collega’s, de oudercommisie en de Raad van Toezicht.

Andere berichten

Algemeen

Het verhaal van Bram over het werken op een bso buitengroep!

Bram, werkzaam als pedagogisch medewerker op een bso buitengroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij het opzetten van een nieuwe buitengroep, wat het werken op een ...
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 3: Voorstellen nieuwe directeur, Dag van de pedagogisch medewerker, Oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Karin over het werken op een babygroep!

Karin, werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep, vertelt over het verloop van een dag op een babygroep, waarom het stimuleren van de ontwikkeling op ...
Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?
Lees meer →