Pedagogische avond voor medewerkers over avontuurlijk spelen!

Pedagogische avond voor medewerkers over avontuurlijk spelen!

Avontuurlijk spelen

Twee jaar geleden heeft Okidoki ouders en medewerkers een webinar over dit thema aan mogen bieden wat ons inspiratie heeft geboden om dit onderwerp in ons pedagogisch beleid op te nemen. Inmiddels zijn de medewerkers op de groepen er enthousiast mee aan de slag gegaan en werd het tijd om dit thema meer verdieping te geven. In de eerste helft van 2024 heeft Okidoki daarom voor alle medewerkers vier pedagogische avonden georganiseerd!

''Wat gaat er al goed en wat hebben we nodig om de kinderen uit te dagen, ruimte te geven om hen te laten groeien in en door het avontuurlijk spelen?''

Tijdens de eerste twee pedagogische avonden in januari hebben we met behulp van verschillende werkvormen het thema verder uitgediept. Hierbij stelden we onszelf de vraag: wat gaat er al goed en wat hebben we nodig om de kinderen uit te dagen, ruimte te geven om hen te laten groeien in en door het avontuurlijk spelen? Want avontuurlijk spel is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen op diverse ontwikkelingsgebieden.

De diverse interacties zorgden voor nieuwe inzichten en mogelijkheden waar de pedagogisch medewerkers de komende tijd mee verder kunnen. Wellicht ziet u als ouder het resultaat van de pedagogische avonden al terug in het activiteitenaanbod en de begeleiding in de groep van uw kind! Dit altijd met als doel: een optimale ontwikkeling van alle kinderen in onze opvang.

Op naar de volgende twee inspirerende avonden in april! 

Andere berichten

Algemeen

Meet & Greet: Ontdek het werken bij Okidoki op 14 februari!

Wil jij meer weten over het werken bij Okidoki? We organiseren binnenkort weer een Meet & Greet!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Monique en Lindsay over het werken bij Okidoki als BSO team…

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Monique en Lindsay, BSO collega’s in ...
Lees meer →
Dagopvang

De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

Wethouder Anko Goudswaard opende met het Voorleesontbijt officieel de Nationale Voorleesdagen 2024 bij Okidoki.
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 4: Een feestelijke boodschap, vooruitblik 2024, oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →