Terugblik op jubileum-event: Ridders, prinsessen en een draakje

Terugblik op jubileum-event: Ridders, prinsessen en een draakje

Een beeldende samenvatting van ons 30-jarig jubileumfeest ‘Ridders, prinsessen en een draakje’ in het centrum van ‘s-Gravenzande.

Video afspelen over Bron: WOS https://wos.nl/fragmenten/video/2022-09-19-in-jouw-buurt

Wekenlang werkten kinderen en medewerkers van verschillende Okidoki-locaties in ’s-Gravenzande, Kwintsheul, Wateringen en Naaldwijk aan het thema ‘Ridders, prinsessen en een draakje’. Foto’s, vlogs, tekeningen, kronen, schilden kelken – allemaal niet te onderscheiden van echte – en gigantische kastelen  werden door verschillende gilden met de blote handen gemaakt. Échte ’Westlandse ambacht!

En toen was het op zaterdag 10 september 2022 eindelijk zover! Het centrum van ’s-Gravenzande werd omgetoverd tot de stad die het in de late middeleeuwen zeker niet was, maar wellicht had kunnen zijn. Een mens mag fantaseren toch? ’t Breeje Durp, een middeleeuwse stad van kunst, creativiteit, bedrijvigheid, avontuur en vol trotse ridders en prinsessen.

Interactieve kinderspeurtocht met optredens, knutselplekken en spellen

Stoere ridders en prinsessen – jong en oud – volgden de interactieve kinderspeurtocht vanaf de Okidoki-startpunten langs verschillende creatieve knutselplekken, spellen en optredens. 

Kinderen konden knus luisteren en kijken naar een middeleeuwse poppenkastvoorstelling met narren, draken, ridders en prinsessen op het Okidoki hoofdkantoor, meedansen met de enige échte traditionele Ridderdans, het Oranjeveld veroveren als dappere, strijdvaardige ridders, goudstukken hengelen uit de slotgracht van Okidoki-locatie Prins Bernhardstraat en de oude molen bezoeken met oud-Hollandse lekkernij, poffertjes.

 

Toneelstuk ‘Ik wil een ridder zijn!’

Bij Okidoki Eikenlaan was het vooral de vraag of prinses Salomé wel ridder kon worden. Gelukkig was dat geen probleem, zolang ze maar een diploma had. Door samen met de kinderen te oefenen en te trainen aan ridderlijke vaardigheden kon ze haar krabbel onder dat felbegeerde papiertje zetten

Prinses en ridder tijdens het toneelstuk 'Ik wil een ridder worden'

Zenuwslopende coupe

Ouders en kinderen uit ’s-Gravenzande en omgeving besloten zelfs dat de Markies nodig uit zijn functie moest worden ontheven en gingen over op een zenuwslopende coupe. Samen sterker dan één, bleek de kracht achter deze machtsovername te zijn. De Markies wist zijn dappere strijd tot het einde vol te houden en verliet het centrum van ’s-Gravenzande met opgeheven hoofd. Omstanders kunnen tot op de dag van vandaag alleen maar bevestigen dat beide partijen dapper hebben gestreden.

Volwassenen en kinderen kijkend naar een interactief optreden met kinderen, coupe op de Markies

Nog nooit zoveel ridders in het Oranjepark

Het Oranjepark was volgeladen met nieuwsgierige kinderen, ouders en grootouders om hen in actie te zien. Zelfs de ridders te paard, die tijdens hun riddertocht ’s-Gravenzande bezochten, konden niet anders dan onder de indruk zijn van zóveel prinsessen en ridders. Zij zagen hoe moedig onze lokale strijders streden voor de allerhoogste eer: winnaars van het ’s-Gravenzandse riddertoernooi.

Kinderen op het grasveld in het Oranjepark in 's-Gravenzande tijdens het Riddertoernooi van Okidoki Kinderopvang

Okidoki grabbelprinsessen

De grabbelprinsessen zijn ieder Okidoki-jubileum van de partij, en zo dus ook bij het 30-jarig bestaan.

Okidoki prinsessen met een grabbeljurk

Dank jullie wel!

We kunnen niets anders zeggen dan: bedankt! Bedankt dat jullie ons 30-jarig bestaan op deze bijzonder ludieke manier met ons wilden vieren!

Hoofdfoto – fotograaf Maarten van der Meer – Auteursrecht ‘s-Gravenzander

Andere berichten

In de media

Een interactief voorleesontbijt bij Kinderopvang Okidoki

Op 25 januari 2023 zijn de Nationale Voorleesdagen weer van start gegaan! Van 25 januari tot 4 februari duikt Okidoki in de prachtige boeken: Het …

Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Op donderdag 19 januari bij Okidoki Kinderopvanglocatie van der Kest Wittensstraat in ‘s-Gravenzande kun je als gediplomeerde pedagogisch medewerker ontdekken of werken bij Okidoki bij …

Lees meer →
Kinderen van de dagopvang staan met de pedagogisch medewerker bij de oliebollenkraam oliebollen te halen Update

Nieuwsbrief 4: nieuwe kwaliteitseisen, urenopgaven, themabibliotheek peuters en meer

Eind december kwam nummer 4 van de nieuwsbrief uit. In dit nummer hebben we het over: urenopgaven, verhoging toeslag kinderopvang 2023 en meer…

Lees meer →
30 jaar Okidoki

Terugblik: Okidoki Winterfeest 2022

Het Okidoki Winterfeest 2022, een terugblik.

Lees meer →