Geslaagde Zonnetjesweek bij Okidoki!

Geslaagde Zonnetjesweek bij Okidoki!

Okidoki is een Gezonde Kinderopvang organisatie. De organisatie kiest er daarom voor om structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Door activiteiten thematisch aan te bieden hopen we kinderen en ouders op een speelse en luchtige wijze te informeren. Van 8 tot en met 12 mei zijn wij bij Okidoki daarom in samenwerking met het Huidfonds aan de slag gegaan met De Zonnetjesweek! Deze week stond het belang van goede zonbescherming voor (jonge) kinderen in de kinderopvang in de aandacht. Het Huidfonds kwam langs en stond ouders te woord.

De landelijke opening van de zonnetjesweek was op 8 mei. Bij de locatie Dresdenweg in ’s-Gravenzande. Tijdens deze week werden diverse locaties van Okidoki bezocht door Het Huidfonds. Naast activiteiten voor de kinderen boden zij tussen 16.00 en 18.00 uur informatie voor ouders. Beschadiging door UV-straling uit zonlicht heeft voor kinderen namelijk nare gevolgen. De huidcellen van kinderen zijn extra kwetsbaar. Met deze actieve informatievoorziening hoopt het huidfonds in samenwerking met Okidoki zo veel mogelijk schade op latere leeftijd te voorkomen. Het was een geslaagde week! Bekijk hier de video van het Huidfonds:

Andere berichten

Algemeen

Het verhaal van Bram over het werken op een bso buitengroep!

Bram, werkzaam als pedagogisch medewerker op een bso buitengroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij het opzetten van een nieuwe buitengroep, wat het werken op een ...
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 3: Voorstellen nieuwe directeur, Dag van de pedagogisch medewerker, Oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Karin over het werken op een babygroep!

Karin, werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep, vertelt over het verloop van een dag op een babygroep, waarom het stimuleren van de ontwikkeling op ...
Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?
Lees meer →