BSO-Meesterkoks 2023 brengt saamhorigheid en creativiteit in kinderopvang Westland

BSO-Meesterkoks 2023 brengt saamhorigheid en creativiteit in kinderopvang Westland

De jaarlijks terugkerende Westlandse Meesterkoks wedstrijd vond dit jaar plaats op dinsdag 2 mei. De kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou zijn hard aan de slag gegaan met het creëren van een lekkere en uiterst gezonde snack. Welke BSO heeft de jury omvergeblazen en wint de titel BSO-Meesterkoks Westland 2023?

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn de kinderen druk bezig geweest met de voorbereidingen: het uitzoeken van hun recept en het verzamelen van de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd werden er per organisatie voorrondes georganiseerd. De kinderen mochten de jury van eigen kinderopvangorganisatie overtuigen dat hun gerecht finale waardig is! Elke organisatie koos een eigen winnaar die op 2 mei naar de officiële eindfinale mocht.

De grote finale vond plaats bij een grote BSO locatie van Partou in Poeldijk. De kinderen startten om 09.00 met het bereiden van hun gerecht en presenteerden om 10.00 uur hun vorm van een ‘gezonde snack’ aan de jury. De gerechten werden gepresenteerd in de centrale hal aan een eigen presentatietafel. De jury bestond uit chef-koks Craig Kotze en Hidde Staas en wethouder Barend Rombout. Er kwamen prachtige en creatieve gerechten voorbij zoals flowerpower fruitspiezen, zoete aardappel chips met groene smoothie, een disco-omelet met een mojito-mocktail, quesedilla’s en een Pizza Bianca!

 ”De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan, ze zijn eigenlijk allemaal meesterkok. En wat goed dat de deelnemende BSO’s aangesloten zijn bij het project ‘Gezonde Kinderopvang’. Hiermee stimuleren ze kinderen om gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit is heel belangrijk, want met een gezonde levensstijl heb je genoeg energie om leuke dingen te doen. En hoe jonger je hiermee begint, hoe makkelijk het is om hiermee door te gaan.” Aldus wethouder Rombout in het AD Westland.

Na een spannend jury-commentaar werd om 10.30 de winnaar bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd Okidoki Leeuwerik in Kwintsheul! Een echte winnaar die aan alles had gedacht. De jury: Het is een echte techniek om zo’n omelet mooi en heel om te draaien, dat hebben jullie heel knap gedaan.’’ Aldus chef-kok Craig Kotze.

Okidoki werkt met het programma Gezonde kinderopvang en kiest jaarlijks één of meer gezondheidsthema’s waarmee we aan de slag gaan. Deze thema’s zijn voeding, bewegen, groen, sociaal-emotionele ontwikkeling, dagritme, mediaopvoeding, lichamelijke ontwikkeling, hygiëne, fysieke veiligheid en bescherming tegen de zon. De BSO Meesterkoks wedstrijd is inmiddels  al 5 jaar een begrip in Westland en onderdeel van ons programma omtrent de Gezonde Kinderopvang. ‘’Het is mooi om elkaar als Westlandse kinderopvang-organisaties met dergelijke initiatieven te kunnen versterken’ Aldus Margreet van der Poll, directeur-bestuurder Kinderopvang Okidoki.

Andere berichten

Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Mandy, pedagogisch medewerker in de flexpool vertelt over het werken ...
Lees meer →
Algemeen

Bekijk het jaarverslag van 2023!

2023, een jaar vol activiteiten, mijlpalen, groei en ontwikkelingen! Bekijk het hier en beleef met ons mee: https://youtu.be/MCIymh62X24
Lees meer →