BSO-Meesterkoks 2023 brengt saamhorigheid en creativiteit in kinderopvang Westland

BSO-Meesterkoks 2023 brengt saamhorigheid en creativiteit in kinderopvang Westland

De jaarlijks terugkerende Westlandse Meesterkoks wedstrijd vond dit jaar plaats op dinsdag 2 mei. De kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou zijn hard aan de slag gegaan met het creëren van een lekkere en uiterst gezonde snack. Welke BSO heeft de jury omvergeblazen en wint de titel BSO-Meesterkoks Westland 2023?

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn de kinderen druk bezig geweest met de voorbereidingen: het uitzoeken van hun recept en het verzamelen van de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd werden er per organisatie voorrondes georganiseerd. De kinderen mochten de jury van eigen kinderopvangorganisatie overtuigen dat hun gerecht finale waardig is! Elke organisatie koos een eigen winnaar die op 2 mei naar de officiële eindfinale mocht.

De grote finale vond plaats bij een grote BSO locatie van Partou in Poeldijk. De kinderen startten om 09.00 met het bereiden van hun gerecht en presenteerden om 10.00 uur hun vorm van een ‘gezonde snack’ aan de jury. De gerechten werden gepresenteerd in de centrale hal aan een eigen presentatietafel. De jury bestond uit chef-koks Craig Kotze en Hidde Staas en wethouder Barend Rombout. Er kwamen prachtige en creatieve gerechten voorbij zoals flowerpower fruitspiezen, zoete aardappel chips met groene smoothie, een disco-omelet met een mojito-mocktail, quesedilla’s en een Pizza Bianca!

 ”De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan, ze zijn eigenlijk allemaal meesterkok. En wat goed dat de deelnemende BSO’s aangesloten zijn bij het project ‘Gezonde Kinderopvang’. Hiermee stimuleren ze kinderen om gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit is heel belangrijk, want met een gezonde levensstijl heb je genoeg energie om leuke dingen te doen. En hoe jonger je hiermee begint, hoe makkelijk het is om hiermee door te gaan.” Aldus wethouder Rombout in het AD Westland.

Na een spannend jury-commentaar werd om 10.30 de winnaar bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd Okidoki Leeuwerik in Kwintsheul! Een echte winnaar die aan alles had gedacht. De jury: Het is een echte techniek om zo’n omelet mooi en heel om te draaien, dat hebben jullie heel knap gedaan.’’ Aldus chef-kok Craig Kotze.

Okidoki werkt met het programma Gezonde kinderopvang en kiest jaarlijks één of meer gezondheidsthema’s waarmee we aan de slag gaan. Deze thema’s zijn voeding, bewegen, groen, sociaal-emotionele ontwikkeling, dagritme, mediaopvoeding, lichamelijke ontwikkeling, hygiëne, fysieke veiligheid en bescherming tegen de zon. De BSO Meesterkoks wedstrijd is inmiddels  al 5 jaar een begrip in Westland en onderdeel van ons programma omtrent de Gezonde Kinderopvang. ‘’Het is mooi om elkaar als Westlandse kinderopvang-organisaties met dergelijke initiatieven te kunnen versterken’ Aldus Margreet van der Poll, directeur-bestuurder Kinderopvang Okidoki.

Andere berichten

Algemeen

Het verhaal van Bram over het werken op een bso buitengroep!

Bram, werkzaam als pedagogisch medewerker op een bso buitengroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij het opzetten van een nieuwe buitengroep, wat het werken op een ...
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 3: Voorstellen nieuwe directeur, Dag van de pedagogisch medewerker, Oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Karin over het werken op een babygroep!

Karin, werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep, vertelt over het verloop van een dag op een babygroep, waarom het stimuleren van de ontwikkeling op ...
Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?
Lees meer →