De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

Het is alweer zo ver! De Nationale Voorleesdagen! Op woensdag 24 februari was de kick-off met uiteraard; het Nationale Voorleesontbijt!

Op alle locaties van Okidoki mogen de kinderen op de zelf gekozen dag van het voorleesontbijt, gezellig in pyjama komen. We startten de dag met bewegen door een interactieve ochtendgymnastiek. Daarna het hoogtepunt van de dag: voorlezen uit het boek: ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. Op de locatie Leeuwerik in Kwintsheul werd woensdag voorgelezen door Wethouder Anko Goudswaard. Ook onze directeur-bestuurder is deze week op pad en leest voor in Wateringen bij de locatie Pieter van der Plasstraat.

Na het gezellige voorleesmoment is het tijd om lekker te gaan smikkelen. Elke locatie verzorgt die week een eigen voorleesontbijt.  

De Nationale voorleesdagen vinden plaats van woensdag 24 januari t/m 3 februari. Er wordt in deze periode extra veel voorgelezen door onze medewerkers, de grotere BSO-kids en vaak komt de bibliotheek een keertje langs!

Over het boek: August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

Bron: WOS
Fragment: In Jouw Buurt 

Andere berichten

Algemeen

Pedagogische avond voor medewerkers over avontuurlijk spelen!

Avontuurlijk spelen Twee jaar geleden heeft Okidoki ouders en medewerkers een webinar over dit thema aan mogen bieden wat ons inspiratie heeft geboden om dit ...
Lees meer →
Algemeen

Meet & Greet: Ontdek het werken bij Okidoki op 14 februari!

Wil jij meer weten over het werken bij Okidoki? We organiseren binnenkort weer een Meet & Greet!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Monique en Lindsay over het werken bij Okidoki als BSO team…

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Monique en Lindsay, BSO collega’s in ...
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 4: Een feestelijke boodschap, vooruitblik 2024, oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →