De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

De Nationale Voorleesdagen 2024 van start!

Het is alweer zo ver! De Nationale Voorleesdagen! Op woensdag 24 februari was de kick-off met uiteraard; het Nationale Voorleesontbijt!

Op alle locaties van Okidoki mogen de kinderen op de zelf gekozen dag van het voorleesontbijt, gezellig in pyjama komen. We startten de dag met bewegen door een interactieve ochtendgymnastiek. Daarna het hoogtepunt van de dag: voorlezen uit het boek: ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos. Op de locatie Leeuwerik in Kwintsheul werd woensdag voorgelezen door Wethouder Anko Goudswaard. Ook onze directeur-bestuurder is deze week op pad en leest voor in Wateringen bij de locatie Pieter van der Plasstraat.

Na het gezellige voorleesmoment is het tijd om lekker te gaan smikkelen. Elke locatie verzorgt die week een eigen voorleesontbijt.  

De Nationale voorleesdagen vinden plaats van woensdag 24 januari t/m 3 februari. Er wordt in deze periode extra veel voorgelezen door onze medewerkers, de grotere BSO-kids en vaak komt de bibliotheek een keertje langs!

Over het boek: August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

Bron: WOS
Fragment: In Jouw Buurt 

Andere berichten

Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Mandy, pedagogisch medewerker in de flexpool vertelt over het werken ...
Lees meer →
Algemeen

Bekijk het jaarverslag van 2023!

2023, een jaar vol activiteiten, mijlpalen, groei en ontwikkelingen! Bekijk het hier en beleef met ons mee: https://youtu.be/MCIymh62X24
Lees meer →
Algemeen

Meet & Greet: Vier het voorjaar met een nieuwe baan!

Wil jij meer weten over het werken bij Okidoki? We organiseren binnenkort weer een Meet & Greet!
Lees meer →