Het verhaal van Esther en Bianca over de overstap van de groep naar kantoor…

Het verhaal van Esther en Bianca over de overstap van de groep naar kantoor…

‘’’Met onze ervaring uit het werkveld kunnen wij ouders van alle gewenste informatie voorzien!’’

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Esther en Bianca, receptionistes / administratief medewerkers op het hoofdkantoor vertellen over de overstap van de groep naar kantoor, waarom hun ervaring vanuit de groep zoveel meerwaarde heeft en hoe Okidoki meedenkt in het ontdekken van je talenten!

Even voorstellen…

‘’’In deze functie heb ik nog steeds heel veel contact met ouders en dat maakt het voor mij echt ontzettend leuk.’’

Hi, Ik ben Esther Noordzij. Ik werk al bijna 23 jaar bij Okidoki. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker en vier jaar geleden ben ik overgestapt naar kantoor als receptioniste / administratief medewerker. Vier jaar geleden merkte ik dat ik wat anders wilde maar toch erg de behoefte had om betrokken te blijven bij de organisatie. In deze functie heb ik nog steeds heel veel contact met ouders en dat maakt het voor mij echt ontzettend leuk.

‘’ ik was er al gauw over uit dat ik op mijn plek zit en ben lekker gebleven!’’

Hi, Ik ben Bianca van der Hout. Ik werk inmiddels bijna 25 jaar bij Okidoki Kinderopvang. 25 jaar geleden begon ik als pedagogisch medewerker op de groep. Ongeveer 3 jaar geleden kwam deze functie op mijn pad en heb ik de overstap gemaakt naar kantoor. Ik werk al bijna 34 jaar in de kinderopvang en het leek me leuk om een andere uitdaging aan te gaan. Toen deze functie voorbij kwam dacht ik: ‘ja! Dit is wel écht even wat anders’. 

Op het moment dat ik solliciteerde heb ik eerst de kans gekregen om een dagdeel mee te lopen om zo te kunnen kijken of het bij mij past. Daarna kreeg ik een maand de ruimte om te op te starten met de mogelijkheid om nog terug te gaan naar de groep. Maar nee, ik was er al gauw over uit dat ik op mijn plek zit en ben lekker gebleven!

‘’Het is super fijn om de kennis en ervaring die wij als pedagogisch medewerkers hebben opgedaan op de groepen, in te kunnen zetten in onze rol als receptioniste.’’

Het is super fijn om de kennis en ervaring die wij als pedagogisch medewerkers hebben opgedaan op de groepen, in te kunnen zetten in onze rol als receptioniste. Vooral als je ouders aan de telefoon hebt weet je precies hoe het op de groepen in z’n werk gaat waardoor je hen heel goed te woord kunt staan.

‘’Het is heel mooi om bij jezelf te kunnen waarnemen dat je soms eigenlijk meer talenten bezit dan waar je je bewust van bent!’’

‘Ontdek het talent dat je bent’ betekent voor mij vooral dat Okidoki medewerkers de ruimte geeft om je eigen talenten te mogen ontdekken. Bijvoorbeeld waarin wij in een andere functie ook onze talenten hebben kunnen ontdekken en inzetten voor de organisatie. Het is heel mooi om bij jezelf te kunnen waarnemen dat je soms eigenlijk meer talenten bezit dan waar je je bewust van bent!

‘’’Bij Okidoki mag je er zijn als persoon en dat is voelbaar door de hele organisatie. ''

Er zijn zó veel collega’s die hier al heel erg lang werken. Dat geeft denk ik wel aan dat Okidoki een fijne werkgever is en veel doet om echt samen met de medewerkers te bouwen aan de meest wenselijke werkomgeving en best mogelijke kinderopvang voor alle kinderen in gemeente Westland. Bij Okidoki mag je er zijn als persoon en dat is voelbaar door de hele organisatie.  

‘’’Als je graag in de kinderopvang wilt gaan werken adviseer ik je om gewoon eens contact op te nemen en een keertje mee te draaien!’’

Als je graag in de kinderopvang wilt gaan werken adviseer ik je om gewoon eens contact op te nemen en een keertje mee te draaien!

Nieuwe collega’s kunnen bij Okidoki echt rekenen op ‘een warm bad’ waarin we elkaar leren kennen, de ruimte geven, aanmoedigen en samenwerken. Iedereen is welkom.

Bekijk hier de video met het verhaal van Esther en Bianca:

Andere berichten

Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Mandy, pedagogisch medewerker in de flexpool vertelt over het werken ...
Lees meer →
Algemeen

Bekijk het jaarverslag van 2023!

2023, een jaar vol activiteiten, mijlpalen, groei en ontwikkelingen! Bekijk het hier en beleef met ons mee: https://youtu.be/MCIymh62X24
Lees meer →