Het verhaal van Ingrid over het werken op een peutergroep!

Het verhaal van Ingrid over het werken op een peutergroep!

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Ingrid, werkzaam op een peutergroep, vertelt in dit interview over haar ervaring in het werken op een peutergroep, hoe een dag op de peutergroep eruit ziet, hoe zij Okidoki als werkgever ervaart en wat haar zo veel voldoening geeft!

''De kinderen weten dat je beschikbaar bent en het is mooi om hen die veiligheid en geborgenheid te kunnen bieden.''

Even voorstellen…

Ik ben Ingrid van der Meer, Ik werk op de Okidoki-locatie Pieter van der Plasstraat in Wateringen, op een peutergroep. Ik werk inmiddels al meer dan 30 jaar in de kinderopvang.

Ik heb op de buitenschoolse opvang en op peutergroepen gewerkt. Bij de peuters krijg je veel terug. Daarmee bedoel ik dat zij nog even komen knuffelen en je echt opzoeken. Bij de buitenschoolse opvang zijn de kinderen veel zelfstandiger en begeleid je ze eigenlijk op een hele andere manier in hun ontwikkeling.  

‘'Het is mooi en fijn om te zien dat kinderen echt op hun gevoel af gaan en dat ze echt zichzelf blijven.''

Kinderen zijn gewoon heel puur en eerlijk. Dit merk je ook bij het overnemen van de kinderen in de ochtend. Het ene kind reageert direct op mijn collega en het andere kind rent gelijk richting mij. Het is mooi en fijn om te zien dat kinderen echt op hun gevoel af gaan en dat ze echt zichzelf blijven. Ze weten dat ze bij je terecht kunnen en het is mooi om hen die veiligheid en geborgenheid te kunnen bieden.

Na binnenkomst gaan de peuters even vrij spelen. Dan gaan we, na de overdracht met ouders, vaak even bij ze zitten. Daarna gaan we in de kring zitten en bespreken we het huidige Ben ik in Beeld thema. Een onderdeel van de thema’s is het voorlezen van een leuk boek of het zingen van liedjes waarin we de creativiteit en fantasie van kinderen de ruimte geven.

Verder werken wij met onze peutercarrousel. Er komt dan iemand van buitenaf een activiteit met de kinderen doen. De ene keer komt iemand dansen en de andere keer komt er iemand een sportactiviteit uitvoeren. De kinderen vinden dit vaak erg leuk om te doen en het geeft hen vaak een nieuwe uitdaging in hun ontwikkeling. 

‘’We gaan met de peuters ook heel graag naar buiten. De natuur biedt zoveel mogelijkheden.’’

We gaan met de peuters ook heel graag naar buiten. De natuur biedt zoveel mogelijkheden. Je kunt hier beestjes zoeken door bijvoorbeeld stenen om te draaien en te kijken wie daar onder wonen. Het ruime plein zorgt ervoor dat de kinderen hun energie kwijt kunnen door simpelweg achter elkaar aan te rennen en plezier te maken met elkaar.

‘’Ik zie natuurlijk de hele week dezelfde kinderen maar de dagen zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Dat vind ik gewoon geweldig aan mijn vak.’’

Als de kinderen aan het einde van de dag weer worden opgehaald hebben we altijd een overdracht met de ouders. We bespreken hoe het is gegaan die dag en of er opvallende dingen waren. Ontwikkelingen die hier plaatsvinden zien ouders niet met eigen ogen dus het is voor hen natuurlijk heel fijn om te horen wat de kinderen allemaal gedaan hebben op een dag. Ik zie natuurlijk de hele week dezelfde kinderen maar de dagen zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Dat vind ik gewoon geweldig aan mijn vak.

‘’ Ik vind het erg fijn dat Okidoki de mogelijkheid biedt om bij te leren, ook terwijl ik al 30 jaar in het vak zit.’’

Ik vind het erg fijn dat Okidoki de mogelijkheid biedt om bij te leren, ook terwijl ik al 30 jaar in het vak zit. Je kunt hier bijvoorbeeld zelf aangeven dat je de behoefte hebt om een bepaalde cursus te volgen. Okidoki biedt veel manieren om je kennis te verrijken en up to date te houden. Ik vind het belangrijk om bij te blijven. Als er een stagiaire is zeg ik ook altijd: ‘Geef vooral aan hoe jij er tegenaan kijkt, want ik leer ook van jou’.

''Als je benieuwd ben naar het werken bij Okidoki zou ik gewoon vragen of je een dagje mee mag lopen. Dan kun je echt ontdekken of dit wat voor jou is!''

Wat ik heb ervaren bij Okidoki is dat je een warm welkom krijgt. Er wordt echt naar je geluisterd en het wordt gewaardeerd als je meedenkt. Je voelt je absoluut geen nummertje. Als je benieuwd ben naar het werken bij Okidoki zou ik gewoon vragen of je een dagje mee mag lopen. Dan kun je echt ontdekken of dit wat voor jou is!

Gewoon doen! Het is echt super leuk bij Okidoki.

Bekijk hier de video met het verhaal van Ingrid:

Andere berichten

Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Mandy, pedagogisch medewerker in de flexpool vertelt over het werken ...
Lees meer →
Algemeen

Bekijk het jaarverslag van 2023!

2023, een jaar vol activiteiten, mijlpalen, groei en ontwikkelingen! Bekijk het hier en beleef met ons mee: https://youtu.be/MCIymh62X24
Lees meer →