Het verhaal van Lianne over het werken bij Okidoki met een aanvullende opleiding!

Het verhaal van Lianne over het werken bij Okidoki met een aanvullende opleiding!

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Lianne vertelt in dit interview over haar start bij Okidoki, haar ervaring in het combineren van werk, leren en een gezin en ze neemt je mee in de begeleiding die Okidoki biedt in een zij-instroomtraject!

Even voorstellen…

Hi, ik ben Lianne, ik kom uit ’s-Gravenzande en heb 2 kinderen. Ik werk inmiddels bijna een jaar bij Okidoki en ben begonnen bij de peutergroep de Pino’s op de locatie Dresdenweg.

‘’Ik werd uitgenodigd en de gesprekken waren zo leuk dat ik gewoon wist dat ik later spijt zou krijgen als ik het niet zou doen.’’

Ik bracht voorheen mijn kinderen naar deze locatie en ik vond het allemaal zulke leuke en enthousiaste mensen. Op een bepaald moment dacht ik, ik wil hier werken, ik ga gewoon mailen en dan zie ik het wel! Ik werd uitgenodigd en de gesprekken waren zo leuk dat ik gewoon wist dat ik later spijt zou krijgen als ik het niet zou doen.

Wat ik in het begin al heel mooi vond aan Okidoki is dat we enorm vooruitkijken en echt kijken naar het kind als individu. We kijken naar wat past bij het kind en stemmen daar onze activiteiten op af. Tijdens mijn sollicitatie dacht ik: ja, ik ben ook zo en zo wil ik ook dat er naar mijn kinderen gekeken wordt!

‘’Ik heb vanuit Okidoki een bijscholing Pedagogiek 0-13 gedaan. Hiermee kon ik direct aan de slag.’’

Ik had al een basisopleiding. Helaas was deze niet voldoende om als pedagogisch medewerker in het werkveld te stappen. Ik heb vanuit Okidoki een bijscholing Pedagogiek 0-13 gedaan. Hiermee kon ik direct aan de slag. In het begin stond ik nog boventallig, maar na een maand al niet meer. Één keer in de maand had ik avondschool. Wat ik het meest fijne aan de bijscholing vond is dat het vooral praktijkgericht was. Alle opdrachten die ik vanuit de opleiding had kon ik bij Okidoki direct uitvoeren wat maakte dat ik al snel volledig mee kon draaien.

‘’Ik vond de bijscholing heel goed te doen. Het viel me uiteindelijk alles mee en het was heel goed te combineren met mijn gezin en nieuwe baan bij Okidoki.’’

Toen ik bij Okidoki aan de slag ging werd ik, gebaseerd op mijn ervaring, ingeschaald volgens de CAO kinderopvang en ik kreeg gelijk mijn salaris. Bij de start kreeg ik een inwerkcoach én een aparte coach waar ik bij terecht kon met vragen over mijn opleiding. Ik voelde tijdens deze periode veel ruimte om vragen te stellen en werd enorm geënthousiasmeerd door mijn begeleidend coaches. Ik vond de bijscholing heel goed te doen. Het viel me uiteindelijk alles mee en het was heel goed te combineren met mijn gezin en nieuwe baan bij Okidoki.

Ik kan wel stellen dat ik tijdens mijn inwerktraject het meeste aan mijn directe collega’s heb gehad. Uiteindelijk is het voor hen natuurlijk ook fijn als ik goed werd ingewerkt. Je merkt dat Okidoki wel echt ‘Westlands’ is en daarmee bedoel ik de mentaliteit van de medewerkers. Het is hard werken, maar we werken wel allemaal hard. En dat is wel heel erg fijn.

‘’Het leuke aan het werken met kinderen vind ik dat het zo divers is en dat je nooit weet wat de dag je gaat brengen.’’

Het leuke aan het werken met kinderen vind ik dat het zo divers is en dat je nooit weet wat de dag je gaat brengen. Soms hebben we bijvoorbeeld enorm veel leuke activiteiten bedacht tijdens de koningsspelen, en hebben ze er helemaal geen zin in en staan we ineens buiten te voetballen! Kinderen zijn ontzettend puur en eerlijk. Dat vind ik echt heel erg leuk.

De kinderen die net over komen van de babygroep weten me vaak snel te vinden. Ik neem graag extra tijd en geef aandacht om ze te laten wennen. Ik heb heel erg geleerd om dingen te herhalen zodat we de kinderen stimuleren in hun (taal)ontwikkeling. Ik merk dat ik dat nu automatisch doe en daardoor zie dat de kinderen stappen maken in hun ontwikkeling. Dat maakt het zo bijzonder.


Het meest uitdagende in mijn werk vind ik de lange werkdagen. Als ik om 08.30 begin en om 18.30 klaar ben dan ben ik zelf ook wel klaar. Dan heb ik vaak een enorm leuke dag gehad, maar ben ik wel echt moe.

‘’Ik zie mijzelf hier nog wel heel lang werken!’’

De slogan ‘Ontdek het talent dat je bent’ betekent voor mij dat ik bij Okidoki echt de kans krijg om mijzelf te ontwikkelen, te ontdekken wat ik leuk vind en waar ik nog in kan leren. En die kans krijg je ook echt bij Okidoki.

Ik zou het starten met werken bij Okidoki omschrijven als een warm bad. Ik heb me vanaf dag 1 echt super op mijn gemak gevoeld. Ik kon al mijn vragen stellen en als ik ergens tegenaan liep dan werd daar altijd wel een oplossing voor gevonden. Ik zie mijzelf hier nog wel heel lang werken!

Enthousiast geworden van het verhaal van Lianne? Kom gezellig langs, kom een dagje meelopen, dan laten wij zien dat het leuk is!

Bekijk hier de video met het verhaal van Lianne:

Benieuwd geworden naar onze openstaande vacaturesBekijk gauw of er voor jou iets tussen zit!

Andere berichten

Algemeen

Nieuwsbrief 2: Een extra vieze modderdag, 1000 online volgers, oproep oudercommissie, vooruitblik kwartaal 3 en meer…

Okidoki publiceert 4 keer per jaar de nieuwsbrief met in deze editie: Een extra vieze modderdag, 1000 online volgers, oproep oudercommissie, vooruitblik kwartaal 3 en ...
Lees meer →
Algemeen

Oplevering Waalcampus!

Oplevering Waalcampus! 6 jaar geleden begon in Westland de droom van opvang en onderwijs in één doorgaande lijn en door één team met professionals. Een ...
Lees meer →
Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →