Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

Het verhaal van Mandy over haar werk als pedagogisch medewerker naast haar hbo-studie…

‘’’Alles wat je leert tijdens je studie komt echt tot uiting de praktijk bij Okidoki’’

Afgelopen jaar zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Mandy, pedagogisch medewerker in de flexpool vertelt over het werken bij Okidoki naast haar hbo-studie, waarom dit zo veel meerwaarde heeft en wat het haar heeft gebracht in de overgang naar een fulltime baan na het afronden van haar opleiding.

Even voorstellen…

Ik ben Mandy van der Knaap.  Ik ben 22 jaar oud en ik ben pedagogisch medewerker in de flexpool bij Okidoki. Naast dat ik bij Okidoki werk volg ik een hbo-opleiding pedagogiek.

‘’Na het succesvol afronden van mijn stage werd ik gevraagd om naast mijn studie bij Okidoki te komen werken. Dat zag ik als een hele mooie kans die ik niet wilde laten gaan!’’

Ik ben bij Okidoki Kinderopvang terecht gekomen omdat ik mijn eerste leerjaar van mijn opleiding bij deze organisatie stage mocht gaan lopen. Na het succesvol afronden van mijn stage werd ik gevraagd om naast mijn studie bij Okidoki te komen werken. Dat zag ik als een hele mooie kans die ik niet wilde laten gaan!

 

Omdat ik nog studeer is het heel fijn om in de flexpool te werken en daardoor af en toe in kan vallen wanneer dat mogelijk is. Bijvoorbeeld als er een les van mijn opleiding uitvalt, kan ik Okidoki bereiken en kunnen zij mij in de middag vaak gewoon inzetten op een groep waar dat nodig is. Ik ervaar deze flexibiliteit erg positief. Eigenlijk een win-win situatie.

‘’Ik probeer altijd direct contact te maken en de kinderen de tijd te geven om aan mij te laten wennen’’

Doordat ik in de flexpool werk, werk ik op verschillende locaties en werk ik met diverse leeftijdsgroepen. Daardoor is geen een dag hetzelfde. Het ritme op een dag is wel hetzelfde omdat daar binnen Okidoki wel eenheid in is. Omdat de kinderen overal anders zijn is het als flexpool-medewerker natuurlijk dan altijd wel even aftasten hoe de kinderen op mij reageren. Ik probeer daar wel altijd de tijd voor te nemen en direct contact met hen te maken. Met de allerkleinsten is dat soms een grotere uitdaging omdat zij soms eenkennig zijn. Persoonlijk vind ik het ook wel weer erg leuk om daar dan even wat extra aandacht voor te nemen.

‘’Ik heb een nul-uren contract wat betekent dat ik mijn eigen inzetbaarheid kan regelen.’’

Ik heb een nul-uren contract wat betekent dat ik mijn eigen inzetbaarheid kan regelen. Okidoki werkt met een app waarin je als flexpool-medewerker je beschikbaarheid aan kunt geven. Bij mij verschilt het bijvoorbeeld vaak per week. De ene week kan ik een ochtend werken en de andere week weer 3 dagen en dat kan ik dan gewoon zelf aangeven.

‘’Alles wat je leert tijdens je studie komt echt tot uiting in de praktijk bij Okidoki’’

Wat ik leuk vind aan het werken bij Okidoki naast mijn studie is dat alles wat ik leer tijdens mijn studie, ook echt zichtbaar tot uiting komt in de praktijk en ik daar live bij aanwezig ben. Hierdoor krijg ik gelijk een goed beeld bij wat er met de materie bedoeld wordt. Laatst hadden we het in de les bijvoorbeeld over kopiegedrag. Alles wat ze zien, nemen ze van elkaar over. Ik ben er daarna eens bewust op gaan letten en zag inderdaad bijvoorbeeld vanmorgen dat een kind verstoppertje ging spelen en de rest eigenlijk vanzelf mee ging doen. Uiteindelijk speelde we met z’n allen verstoppertje.

Iedere dag leer ik weer bij Okidoki. Ik zou iedereen met een relevantie studie een baan adviseren in de kinderopvang. Naast je studie is dit een enorm fijne leerplek. Je kan jezelf ontwikkelen.

‘’’Je kunt op de website van Okidoki heel eenvoudig solliciteren. Dus dat zou ik gewoon doen!’’

Mandy heeft inmiddels haar studie succesvol afgerond en een baan gevonden die hier perfect op aansluit!

‘’’De waardevolle ervaring die ik tijdens mijn studie bij Okidoki heb opgedaan neem ik met veel vertrouwen mee naar mijn nieuwe baan!’’

Bekijk hier de video met het verhaal van Mandy:

Andere berichten

Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →
Algemeen

Bekijk het jaarverslag van 2023!

2023, een jaar vol activiteiten, mijlpalen, groei en ontwikkelingen! Bekijk het hier en beleef met ons mee: https://youtu.be/MCIymh62X24
Lees meer →
Algemeen

Meet & Greet: Vier het voorjaar met een nieuwe baan!

Wil jij meer weten over het werken bij Okidoki? We organiseren binnenkort weer een Meet & Greet!
Lees meer →