Het verhaal van Monique en Lindsay over het werken bij Okidoki als BSO team…

Het verhaal van Monique en Lindsay over het werken bij Okidoki als BSO team…

‘’’Ik ga elke dag met enorm veel plezier naar mijn werk en dat gun ik een ander ook!’’

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Monique en Lindsay, BSO collega’s in ’s-Gravenzande vertellen wat hun werk zo leuk maakt, waarom zij een echt team vormen en wat de uitdagingen zijn in het werken bij de BSO!

Even voorstellen…

Hi! Ik ben Monique. Ik werk inmiddels al 7 jaar bij Okidoki Kinderopvang en momenteel werk ik bij de BSO van locatie Spinel 2 in ’s-Gravenzande. In de ochtend val ik in bij de peuters of de dagopvang. Ik ben begonnen in het toerisme. Ik vond dit heel erg leuk maar was toch op zoek naar wat uitdaging. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik me ook bezig kan houden met de ontwikkeling van kinderen door activiteiten aan te bieden met een andere visie. Toen kwam ik eigenlijk bij de kinderopvang van Okidoki terecht waar ik nu al lange tijd met veel plezier werk.

‘’Door verder te onderzoeken wat bij mij past ben ik bij Okidoki terecht gekomen en dit is voor mij echt de beste keuze ooit geweest.’’

Hoi, ik ben Linsday en ik werk nu 4 jaar bij Okidoki. Ook ik werk in de middagen bij de BSO van locatie Spinel 2 en in de ochtenden sta ik in de flex bij de dagopvang of peuteropvang. Ik heb de opleiding onderwijsassistent gedaan maar ik merkte dat school niet heel erg bij mij past. Ik wil heel graag met schoolkinderen werken maar toch in een meer vrije positie. Door verder te onderzoeken ben ik bij Okidoki terecht gekomen en dit is voor mij echt de beste keuze ooit geweest.

Wij beginnen allebei om 14.00. Dan zorgen we dat alles klaar staat zodat we de kinderen om half 3 van school kunnen halen. Bij deze locatie vangen we groep 3 en 4 op. We spreken van te voren af wat we gaan doen die dag zodat we de dag voorbereid kunnen beginnen. Pas hebben we bijvoorbeeld de Ministeck erbij gepakt. Super old school maar je ziet dat de kinderen daar dan helemaal in op gaan. Dat is super leuk om te zien.

‘’In de activiteitenschijf van 5 komen kookactiviteiten, sport en spel, natuur, creativiteit en techniek aan bod. Hiermee zorgen we ervoor dat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.’’

Eigenlijk hebben we elke dag wel een geplande activiteit. Kinderen kunnen zelf kiezen of ze daar aan mee doen of dat ze liever iets anders gaan doen. In de geplande activiteiten zorgen we er middels de activiteitenschijf van 5 voor dat er voor ieder iets aan bod komt. In de activiteitenschijf van 5 komen kookactiviteiten, sport en spel, natuur, creativiteit en techniek aan bod. Hiermee zorgen we ervoor dat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.

‘’We bieden de activiteiten zo divers aan dat de kinderen de ruimte krijgen om nieuwe talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen.’’

Ontdek het talent dat je bent, het motto van Okidoki. Wij zien in ons werk dat we dat eigenlijk elke dag wel aan het ontdekken zijn. Voor ons als medewerkers maar vooral ook op persoonlijk vlak met de kinderen. We bieden de activiteiten zo divers aan dat de kinderen de ruimte krijgen om nieuwe talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen.

‘’Ook de één op één momenten vind ik erg belangrijk.’’

Ook de één op één momenten vind ik erg belangrijk. Bijvoorbeeld bij het crackermomentje spreken we even ieder kind bij naam aan en vragen we hoe het gaat zodat we ieder kind gezien en gehoord hebben.

Het is voor ons grappig om te horen dat de kinderen soms nog niet naar huis willen omdat ze het zó naar hun zin hebben. Als de ouders binnen komen zeggen ze soms ‘Ben je er nu al?!’. Voor ons is dat natuurlijk een heel goed teken.

Ik ga elke dag met enorm veel plezier naar mijn werk en dat gun ik een ander ook!

De kinderen zoeken natuurlijk ook wel eens de grenzen op. Uiteraard is dat helemaal niet erg maar soms moet je dan even tot 10 tellen haha. Wij als team vullen elkaar erg goed aan en dat is super fijn.

We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten hoe we elkaar kunnen helpen omdat de situatie wat extra aandacht nodig heeft.

Ik ga elke dag met enorm veel plezier naar mijn werk en dat gun ik een ander ook!

Bekijk hier de video met het verhaal van Monique en Lindsay:

Andere berichten

Algemeen

Nieuwsbrief 2: Een extra vieze modderdag, 1000 online volgers, oproep oudercommissie, vooruitblik kwartaal 3 en meer…

Okidoki publiceert 4 keer per jaar de nieuwsbrief met in deze editie: Een extra vieze modderdag, 1000 online volgers, oproep oudercommissie, vooruitblik kwartaal 3 en ...
Lees meer →
Algemeen

Oplevering Waalcampus!

Oplevering Waalcampus! 6 jaar geleden begon in Westland de droom van opvang en onderwijs in één doorgaande lijn en door één team met professionals. Een ...
Lees meer →
Met schepjes aan het spelen tijdens modderdag 2021 Algemeen

Agenda zomerfeesten

Het is weer bijna tijd voor de Okidoki zomerfeesten! Alle locaties van Okidoki organiseren een eigen of gezamenlijk zomerfeest waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd voor ...
Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen uit Westland gingen de strijd aan in Kinderkokswedstrijd!

De Westlandse en jaarlijks terugkerende BSO-Meesterkoks-wedstrijd vond dit jaar plaats op 7 mei! Wie won de titel van beste en meest gezonde maaltijd met een ...
Lees meer →