Het verhaal van Stephanie over het werken bij de BSO!

Het verhaal van Stephanie over het werken bij de BSO!

In het eerste kwartaal van 2023 zijn we langs locaties gegaan om te luisteren naar verhalen van onze medewerkers. Stephanie vertelt in dit interview over het werken bij de buitenschoolse opvang. Ze neemt je mee in de werkwijze op de buitenschoolse opvang, wat er voor nodig is om als pedagogisch medewerker aan de slag te kunnen en wat Okidoki voor haar medewerkers betekent!

Even voorstellen…

Ik ben Stephanie, ik kom uit ’s-Gravenzande en ben 51 jaar. Ik werk al 30 jaar bij Okidoki en heb het enorm naar mijn zin! Op dit moment werk ik op de locatie Boelhouwerstraat in de Heenweg. Ik start mijn ochtend op de peuteropvang en vang in de middag de kinderen op bij de buitenschoolse opvang.

‘’Wat ik het allerfijnst vind aan mijn werk is dat ik de kinderen een fijne en warme omgeving kan bieden waar zij het naar hun zin hebben.’

Wat ik het allerfijnst vind aan mijn werk is dat ik de kinderen een fijne en warme omgeving kan bieden waar zij het naar hun zin hebben. Dat ze zich veilig voelen en vanuit dat gevoel lekker kunnen spelen, ontdekken en zichzelf kunnen zijn. Maar ook door mijn humor en openheid en creativiteit te zorgen dat de kinderen gewoon een leuke en fijne middag hebben. Het bieden van die omgeving doe ik met heel veel liefde, passie en geduld.

‘‘Het werken met kinderen is natuurlijk een hele verantwoording.’ ​

Het werken met kinderen is natuurlijk een hele verantwoording. Het is het kostbaarste bezit van ouders. Het geeft mij daarom veel energie om ze door middel van leuke activiteiten een fijne middag te bezorgen en mijn rol is dan om dat op een veilige en verantwoordelijke manier te doen.

’Door activiteiten uit verschillende thema’s aan te bieden, geven wij de kinderen de ruimte om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.’

Het leuke aan het werken op de BSO vind ik dan ook dat je met kinderen van 4 tot 12 jaar heel veel verschillende activiteiten kunt ondernemen. Bij Okidoki werken wij met de activiteitenschijf van 5 waarin we vanuit diverse thema’s activiteiten aanbieden. Deze thema’s zijn natuur, creatief, techniek, koken en sport. We bieden hieruit activiteiten aan zoals creatief koken, sport en spel, yoga en spelenderwijs ontdekken in de natuur. We hebben een mooie gymzaal waar we sportieve activiteiten aanbieden, een keuken waar we lekker kunnen koken, een atelier waar kinderen hun creativiteit kwijt kunnen en we gaan regelmatig lekker op pad voor een diversiteit aan buitenactiviteiten!

‘Elk kind is uniek! Het is een leuke uitdaging om te zorgen dat elk kind het naar zijn zin heeft op zijn eigen manier.’

Door activiteiten uit verschillende thema’s aan te bieden, geven wij de kinderen de ruimte om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de kinderen kunnen zijn wie ze zijn en kunnen doen wat ze willen. Elk kind is uniek. Het is een leuke uitdaging om te zorgen dat elk kind het naar zijn zin heeft op zijn eigen manier.

‘Je moet creatief zijn, voelsprieten hebben, snel kunnen schakelen, flexibel zijn, goed kunnen communiceren en een echt mensen-mens zijn om dit te kunnen doen.’

Om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan moet je best wel wat competenties in huis hebben. Het is niet alleen het werken met kinderen, maar er komt veel meer bij kijken.  je wilt de kinderen ook iets meegeven, iets leren. Je moet creatief zijn, voelsprieten hebben, snel kunnen schakelen, flexibel zijn, goed kunnen communiceren en een echt mensen-mens zijn om dit te kunnen doen. 

‘Nieuwe collega’s kunnen bij Okidoki rekenen op een inwerkcoach. De inwerkcoach legt alles uit zodat je niet in het diepe wordt gegooid en altijd bij iemand terecht kunt met vragen.’

Okidoki heeft de slogan ‘Ontdek het talent dat je bent’. Dat betekent dat je binnen de organisatie echt de ruimte krijgt om te ontdekken en doen waar je goed in bent. Je hebt natuurlijk te maken met heel veel verschillende type kinderen en soms heb je wel eens handvatten nodig. Er wordt op dat vlak best veel aangeboden binnen de organisatie. Bijvoorbeeld een cursus of een workshop. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een cursus gedaan over ‘Hoe ga je om met bepaald gedrag van kinderen?’ en een workshop ‘interactief lezen’.

Nieuwe collega’s kunnen bij Okidoki rekenen op een inwerkcoach. De inwerkcoach legt alles uit zodat je niet in het diepe wordt gegooid en altijd bij iemand terecht kunt met vragen. Uiteraard moet je het zelf ervaren en meemaken, maar je wordt absoluut goed begeleid.

‘Ik kwam pas een ouder tegen die zei: ‘je bent je niet bewust hoeveel jij voor ons betekent hebt zoveel jaar geleden’.

Kort geleden kwam ik een ouder tegen die zei: ‘je bent je niet bewust hoeveel jij voor ons betekent hebt zoveel jaar geleden’. Toen dacht ik: “Jeetje, wat een mooi compliment eigenlijk.” Dit is wat mijn werk zo mooi maakt.

Enthousiast geworden van het verhaal van Stephanie? Je zou eens mee kunnen lopen om te kijken of je het leuk vindt!

Bekijk hier de video met het verhaal van Stephanie:

Benieuwd geworden naar onze openstaande vacaturesBekijk gauw of er voor jou iets tussen zit!

Andere berichten

Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?

Lees meer →
Algemeen

BSO kinderen Okidoki maken boek: ‘Do zoekt vrienden’ en programma open monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september, tijdens de Open Monumentendag 2023, kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar via een kinderspeurtocht met podcast monumenten bezoeken, zelf bouwen, poffertjes eten en luisteren naar het verhaal “DO zoekt vrienden”.

Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Saskia over het werken in de Flexpool!

Saskia, werkzaam als pedagogisch medewerker in de Flexpool, vertelt over de voordelen van het werken in de Flexpool, hoe dit in z’n werk gaat en waarom het werken op diverse locaties zo leuk is!

Lees meer →
Algemeen

Welkom André Feije!

Welkom bij Kinderopvang Okidoki, de grootste aanbieder van kinderopvang in Westland! Ontmoet hier Andre Feije, de nieuwe directeur-bestuurder.

Lees meer →