Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Pff, Puk heeft het warm! Hoe komt dat? Puk heeft een muts op en een sjaal om. Dat is toch niet nodig, Puk! Het is zomer en het is buiten warm. De kinderen helpen Puk om zijn warme kleren uit te trekken en ze helpen Puk om af te koelen. Tussen 16 mei en 17 juni speelt bij de dagopvang en peuteropvang het thema ‘Oef, wat warm, ik ga spelen!’ Dit thema gaat over warm lente- of zomerweer. Het warme weer geeft aanleiding om met water te spatten en ijsklontjes te maken. In veel activiteiten wordt het verschil tussen warm en koud duidelijk gemaakt:

  • In de groep komt een ijscohoek, waar de kinderen ijsjes kunnen kopen en verkopen. De kinderen zingen een liedje over de ijscoman.
  • Natuurlijk spelen de kinderen bij dit thema met water. Ze onderzoeken wat blijft drijven en welke dingen zinken. Tijdens het wassen en bij het drinken kiezen de kinderen wat ze lekkerder vinden: koud of warm water. En wat vinden de baby’s lekker voelen? Ze voelen aan een ijsklontje en aan een koud en warm washandje.
  • De pedagogisch medewerkers heeft warme winterkleren aan. weten de kinderen welke kleren je draagt als het buiten warm is? En welke kleren horen bij de winter?
  • De baby’s kijken naar hun kleren en spelen met ‘blote’ benen. De baby’s doen bewegingen na.
  • Tijdens het buiten spelen kijken de kinderen naar hun schaduw en laten hun schaduw bewegen.
  • De kinderen helpen mee om het speelgoed en de tafels en de stoelen te soppen.
  • De kinderen spelen het verhaal na van Gijs en Guusje die in het zwembad spelen en gaat tot slot ‘net-alsof-zwemmen’ in de groep.

Meer lezen over thuisactiviteiten die aansluiten op dit thema? Bekijk de themabrief in het ouderportaal!


In de groep van uw kind kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers, ook Puk tegenkomen. Wie is Puk en wat doet hij in de groep van uw kind? Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog veel meer dan dat. Puk hoort bij het activiteitenprogramma Uk & Puk, dat speciaal ontwikkeld is voor kindercentra. Het doel is om kinderen tussen nul en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen en te ontdekken. In de themabrief leest u wat er op de groep gebeurt en waaraan u thuis ook aandacht kunt schenken. We wensen u veel speelplezier samen met uw kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere berichten

Algemeen

Kan jij het Okidoki-huisje vinden? Maak kans op een leuke prijs!

Welkom op de nieuwe website van Okidoki! Wat leuk dat je er bent. Heb je zin om te verkennen en ontdekken? Op onze website zit …

Lees meer →
Algemeen

Bij Okidoki staat gezondheid en vitaliteit regelmatig centraal

Okidoki is een gezonde Kinderopvangorganisatie. Structurele aandacht voor dit onderwerp op jonge leeftijd vergroot de kans op een gezondere leefstijl en betere gezondheid als kind …

Lees meer →
Buitenschoolse opvang

De meivakantie bij Okidoki

Het Okidoki vakantiethema van dit jaar is: Okidoki, daar zit beweging in! Dit jaar bestaat Okidoki namelijk al 30 jaar! Bij Okidoki staan we nooit …

Lees meer →
Buitenschoolse opvang

Westlands creatief kooktalent zichtbaar tijdens Meesterkoks wedstrijd 2022!

De jaarlijks terugkerende Meesterkoks wedstrijd vond dit jaar plaats op 3 mei! Dit jaar zijn de kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou hard …

Lees meer →