Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Pff, Puk heeft het warm! Hoe komt dat? Puk heeft een muts op en een sjaal om. Dat is toch niet nodig, Puk! Het is zomer en het is buiten warm. De kinderen helpen Puk om zijn warme kleren uit te trekken en ze helpen Puk om af te koelen. Tussen 16 mei en 17 juni speelt bij de dagopvang en peuteropvang het thema ‘Oef, wat warm, ik ga spelen!’ Dit thema gaat over warm lente- of zomerweer. Het warme weer geeft aanleiding om met water te spatten en ijsklontjes te maken. In veel activiteiten wordt het verschil tussen warm en koud duidelijk gemaakt:

  • In de groep komt een ijscohoek, waar de kinderen ijsjes kunnen kopen en verkopen. De kinderen zingen een liedje over de ijscoman.
  • Natuurlijk spelen de kinderen bij dit thema met water. Ze onderzoeken wat blijft drijven en welke dingen zinken. Tijdens het wassen en bij het drinken kiezen de kinderen wat ze lekkerder vinden: koud of warm water. En wat vinden de baby’s lekker voelen? Ze voelen aan een ijsklontje en aan een koud en warm washandje.
  • De pedagogisch medewerkers heeft warme winterkleren aan. weten de kinderen welke kleren je draagt als het buiten warm is? En welke kleren horen bij de winter?
  • De baby’s kijken naar hun kleren en spelen met ‘blote’ benen. De baby’s doen bewegingen na.
  • Tijdens het buiten spelen kijken de kinderen naar hun schaduw en laten hun schaduw bewegen.
  • De kinderen helpen mee om het speelgoed en de tafels en de stoelen te soppen.
  • De kinderen spelen het verhaal na van Gijs en Guusje die in het zwembad spelen en gaat tot slot ‘net-alsof-zwemmen’ in de groep.

Meer lezen over thuisactiviteiten die aansluiten op dit thema? Bekijk de themabrief in het ouderportaal!


In de groep van uw kind kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers, ook Puk tegenkomen. Wie is Puk en wat doet hij in de groep van uw kind? Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog veel meer dan dat. Puk hoort bij het activiteitenprogramma Uk & Puk, dat speciaal ontwikkeld is voor kindercentra. Het doel is om kinderen tussen nul en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen en te ontdekken. In de themabrief leest u wat er op de groep gebeurt en waaraan u thuis ook aandacht kunt schenken. We wensen u veel speelplezier samen met uw kind.

Andere berichten

Algemeen

Het verhaal van Bram over het werken op een bso buitengroep!

Bram, werkzaam als pedagogisch medewerker op een bso buitengroep, vertelt over zijn betrokkenheid bij het opzetten van een nieuwe buitengroep, wat het werken op een ...
Lees meer →
Algemeen

Nieuwsbrief 3: Voorstellen nieuwe directeur, Dag van de pedagogisch medewerker, Oproep oudercommissie en meer

De derde nieuwsbrief van 2023! In dit nummer hebben we het over: een gratis webinar, een oproep van de oudercommisie en andere actualiteiten!
Lees meer →
Algemeen

Het verhaal van Karin over het werken op een babygroep!

Karin, werkzaam als pedagogisch medewerker op een babygroep, vertelt over het verloop van een dag op een babygroep, waarom het stimuleren van de ontwikkeling op ...
Lees meer →
Algemeen

Pedagogisch medewerker: Binnen 1 dag een baan bij Okidoki!

Binnen 1 dag een baan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ben jij er bij?
Lees meer →