Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Pff, Puk heeft het warm! Hoe komt dat? Puk heeft een muts op en een sjaal om. Dat is toch niet nodig, Puk! Het is zomer en het is buiten warm. De kinderen helpen Puk om zijn warme kleren uit te trekken en ze helpen Puk om af te koelen. Tussen 16 mei en 17 juni speelt bij de dagopvang en peuteropvang het thema ‘Oef, wat warm, ik ga spelen!’ Dit thema gaat over warm lente- of zomerweer. Het warme weer geeft aanleiding om met water te spatten en ijsklontjes te maken. In veel activiteiten wordt het verschil tussen warm en koud duidelijk gemaakt:

  • In de groep komt een ijscohoek, waar de kinderen ijsjes kunnen kopen en verkopen. De kinderen zingen een liedje over de ijscoman.
  • Natuurlijk spelen de kinderen bij dit thema met water. Ze onderzoeken wat blijft drijven en welke dingen zinken. Tijdens het wassen en bij het drinken kiezen de kinderen wat ze lekkerder vinden: koud of warm water. En wat vinden de baby’s lekker voelen? Ze voelen aan een ijsklontje en aan een koud en warm washandje.
  • De pedagogisch medewerkers heeft warme winterkleren aan. weten de kinderen welke kleren je draagt als het buiten warm is? En welke kleren horen bij de winter?
  • De baby’s kijken naar hun kleren en spelen met ‘blote’ benen. De baby’s doen bewegingen na.
  • Tijdens het buiten spelen kijken de kinderen naar hun schaduw en laten hun schaduw bewegen.
  • De kinderen helpen mee om het speelgoed en de tafels en de stoelen te soppen.
  • De kinderen spelen het verhaal na van Gijs en Guusje die in het zwembad spelen en gaat tot slot ‘net-alsof-zwemmen’ in de groep.

Meer lezen over thuisactiviteiten die aansluiten op dit thema? Bekijk de themabrief in het ouderportaal!


In de groep van uw kind kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers, ook Puk tegenkomen. Wie is Puk en wat doet hij in de groep van uw kind? Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog veel meer dan dat. Puk hoort bij het activiteitenprogramma Uk & Puk, dat speciaal ontwikkeld is voor kindercentra. Het doel is om kinderen tussen nul en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen en te ontdekken. In de themabrief leest u wat er op de groep gebeurt en waaraan u thuis ook aandacht kunt schenken. We wensen u veel speelplezier samen met uw kind.

Andere berichten

Babyvoetjes met een babyhandje op beeld voor de Warme Winteractie van voor Stichting babyspullen.nl Algemeen

Lever je overbodige (nieuwe) babyspullen in voor Stichting Babyspullen

1 op de 13 kinderen in Nederland wordt geboren in armoede. Dat zijn 35 baby’s per dag! Voor deze baby’s is er in veel gevallen …

Lees meer →
De etalage van het Sinterklaas logeerhuis aan de Langestraat 132, 's-Gravenzande Algemeen

Kom je kijken? Sinterklaas logeerhuis bij Okidoki Langestraat 132, ‘s-Gravenzande

Het Sinterklaas logeerhuis heeft zich gevestigd aan de Langestraat 132 in ‘s-Gravenzande. Kom je hier je Sinterklaas speurtochtformulier inleveren?

Lees meer →
Kinderen dansend tijdens de theatercursussen van Koperen Kees Algemeen

Leuk! Herfstvakantie 2022 Theaterdagen

Theaterdagen tijdens de herfstvakantie 2022. Laat uw kinderen in een korte theatercursus hun creativiteit ontdekken.

Lees meer →
Kinderen verzamelen speelgoed om te ruilen voor de speelgoedruilbeurs in november 2022 te 's-Gravenzande Algemeen

Kom speelgoed ruilen! 2 & 4 november 2022 aan de Koningin Julianaweg 59a

Hebben uw kinderen speelgoed in de kast liggen waar ze eigenlijk niet meer mee spelen? Of gewoonweg te oud voor zijn? Lever het in tijdens …

Lees meer →