Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Uk en Puk thema ‘Oef wat warm’ van start!

Pff, Puk heeft het warm! Hoe komt dat? Puk heeft een muts op en een sjaal om. Dat is toch niet nodig, Puk! Het is zomer en het is buiten warm. De kinderen helpen Puk om zijn warme kleren uit te trekken en ze helpen Puk om af te koelen. Tussen 16 mei en 17 juni speelt bij de dagopvang en peuteropvang het thema ‘Oef, wat warm, ik ga spelen!’ Dit thema gaat over warm lente- of zomerweer. Het warme weer geeft aanleiding om met water te spatten en ijsklontjes te maken. In veel activiteiten wordt het verschil tussen warm en koud duidelijk gemaakt:

  • In de groep komt een ijscohoek, waar de kinderen ijsjes kunnen kopen en verkopen. De kinderen zingen een liedje over de ijscoman.
  • Natuurlijk spelen de kinderen bij dit thema met water. Ze onderzoeken wat blijft drijven en welke dingen zinken. Tijdens het wassen en bij het drinken kiezen de kinderen wat ze lekkerder vinden: koud of warm water. En wat vinden de baby’s lekker voelen? Ze voelen aan een ijsklontje en aan een koud en warm washandje.
  • De pedagogisch medewerkers heeft warme winterkleren aan. weten de kinderen welke kleren je draagt als het buiten warm is? En welke kleren horen bij de winter?
  • De baby’s kijken naar hun kleren en spelen met ‘blote’ benen. De baby’s doen bewegingen na.
  • Tijdens het buiten spelen kijken de kinderen naar hun schaduw en laten hun schaduw bewegen.
  • De kinderen helpen mee om het speelgoed en de tafels en de stoelen te soppen.
  • De kinderen spelen het verhaal na van Gijs en Guusje die in het zwembad spelen en gaat tot slot ‘net-alsof-zwemmen’ in de groep.

Meer lezen over thuisactiviteiten die aansluiten op dit thema? Bekijk de themabrief in het ouderportaal!


In de groep van uw kind kunt u, behalve de kinderen en de pedagogisch medewerkers, ook Puk tegenkomen. Wie is Puk en wat doet hij in de groep van uw kind? Puk is een pop en een speelkameraadje van de kinderen. Maar Puk is nog veel meer dan dat. Puk hoort bij het activiteitenprogramma Uk & Puk, dat speciaal ontwikkeld is voor kindercentra. Het doel is om kinderen tussen nul en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen en te ontdekken. In de themabrief leest u wat er op de groep gebeurt en waaraan u thuis ook aandacht kunt schenken. We wensen u veel speelplezier samen met uw kind.

Andere berichten

Kinderen en ouders verzameld op het plein van de kinderopvanglocatie Algemeen

Bekendmaking nieuwe directeur-bestuurder

Okidoki Kinderopvang maakt nieuwe directeur-bestuurder bekend! Kinderopvang Okidoki (’s-Gravenzandse Kinderopvang Stichting) stelt met ingang van 1 mei 2023 André Feije aan als nieuwe directeur-bestuurder. Per 1 juni 2023 zal…

Lees meer →
Kind speelt met blokken op de dagopvang van Okidoki Algemeen

Informatie-avond: met je mbo- of hbo-diploma werken in de kinderopvang

Heb jij (bijna) je mbo- of hbo-diploma en wil je graag met kinderen van 0 tot 12 jaar werken? Op woensdag 22 maart organiseren we …

Lees meer →
Kinderen leggen met blokjes de muren van hun droom-bso In de media

GI-GA-WONEN bij Okidoki!

Hoe ziet jouw droom-bso eruit? Die vraag beantwoorden de kinderen tijdens het project GI-GA Wonen.

Lees meer →
In de media

Een interactief voorleesontbijt bij Kinderopvang Okidoki

Op 25 januari 2023 zijn de Nationale Voorleesdagen weer van start gegaan! Van 25 januari tot 4 februari duikt Okidoki in de prachtige boeken: Het …

Lees meer →